TOR

Onderzoeksgroep TOR 

De onderzoeksgroep TOR (Tempus Omnia Revelat) werd in 1982 opgericht door een groep onderzoekers van de Vakgroep Sociologie van de Vrije Universiteit Brussel, met als doel onderzoek te voeren naar tijdsbesteding en temporele structuren binnen de hedendaagse maatschappij. Sinds meer dan 30 jaar doet TOR aan tijdsbestedingsonderzoek. 

Doorheen de jaren verbreedde TOR zijn interessegebied van de sociologische studie van tijd naar cultuurstudies in het algemeen. TOR doet fundamenteel en toegepast onderzoek naar verscheidene thema's, zoals tijdsbesteding, culturele trends in Vlaanderen, media, jeugdcultuur, onderwijs, levensloop en de sociale maatschappij. Dankzij zijn uitgebreide expertise en ervaring is TOR tevens betrokken bij verschillende grootschalige inter-universitaire en beleidsmatige onderzoeksprojecten.

Wilt u op de hoogte blijven van de meest recente analyses of publicaties in verband met tijdsbudgetonderzoeken of wil u meer weten over de vakgroep (onderzoeksprojecten, publicatielijst,...), schrijf u dan via de website www.vub.ac.be/TOR/news in op onze nieuwsbrief.

 • Via deze link krijgt u een overzicht van onze publicaties in verband met tijdsbesteding.

  • Via deze link krijgt u een overzicht van de huidige en afgelopen onderzoeksprojecten.


  Adresgegevens

  Postadres:

  Vrije Universiteit Brussel - Vakgroep Sociologie
  Pleinlaan 2
  1050 Brussel
  Tel: +32 (0)2 614 81 50
  Fax: +32 (0)2 614 81 40

  E-mail: torinfo@vub.ac.be

  Website: http://www.vub.ac.be/TOR/

  Bezoekadres:
  
Karel Van Miert gebouw
  
Pleinlaan 5

  1050 Brussel